donderdag 19 juli 2018

Jeugdadviesraad: Leden Jeugdparlement moeten les krijgen in communicatie en vergadertechnieken

(Bron foto: NII)
Ook wordt een teambuildingsactiviteit aanbevolen om cohesie onder de leden te versterken....


De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, heeft de Jeugdadviesraad (JAR) ontvangen. De minister en de raad hebben een onderhoud gehad over de versterking van het Nationaal Jeugdparlement (NJP), zo meldt het National Informatie Instituut, NII, woensdag 18 juli 2018.

Het gaat hierbij om het functioneren van de leden. De JAR ondersteunt en adviseert het NJP. De voorzitter van de JAR, Richenel Trustfull, hield de minister voor, dat de jeugdparlementariërs begeleiding behoeven. Onderdelen zoals communicatie en vergadertechnieken moeten daarin worden opgenomen. Ook wordt een teambuildingsactiviteit aanbevolen om de cohesie onder de leden te versterken.

De leden moeten volgens de voorzitter begeleid worden, om zodoende ook optimale participatie te stimuleren. Minister Gopal heeft de JAR aangehoord en zal terstond actie ondernemen, zodat de leden versterkt worden met de nodige kennis die het functioneren kan verbeteren.

De JAR is in 2017 geïnstalleerd en bestaat uit zeven leden met Richenel Trustfull, voormalig directeur Jeugdzaken, als voorzitter. De overige leden van de raad zijn Farah Khodabaks, Hrishikesh Oemraw, Emmy Hart, Georgette Garcia-Elias, Letitia Vriesde en Aschwyn Sardjoepersad.

De taken, volgens het staatsbesluit, zijn het gevraagd en ongevraagd adviseren en het doen van aanbevelingen aan het NJP ten behoeve van het jeugdbeleid en het verwerken van beraadslagingen en meningen in beleidsdocumenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten