donderdag 19 juli 2018

Sehos, Curaçao, heeft weer een maand voorraad aan medische materialen

Leveranciers zijn betaald en de bestellingen zijn de deur uit


Het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) heeft, zodra de laatste bestelling binnenkomt, weer een maand voorraad aan medische materialen. Leveranciers zijn betaald en de bestellingen zijn de deur uit. Dat heeft algemeen directeur Anthon Casperson gistermiddag tijdens een presentatie aan de pers laten weten. Dat gebeurde in het bijzijn van zorgmanager Arnoud Boesten en algemeen secretaris Susanne Pendjol-Klarenbeek van Sehos en minister Suzy Camelia-Römer van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 19 juli 2018.


Casperson sprak de hoop uit, dat, na de acute maatregelen die de Sehos-directie heeft genomen, tijdens het overleg met de medisch specialisten later op de middag zou worden besloten om behalve acute zorg, ook weer normaal electieve en poliklinische zorg aan te bieden. Het materiaaltekort was het enige agendapunt van het overleg.

Van de 7,5 miljoen gulden aan voorschotten die het ziekenhuis sinds 28 juni in drie tranches van 2,5 miljoen heeft ontvangen van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is het grootste deel (6,5 miljoen) gebruikt om de schulden bij leveranciers te betalen.

Dat heeft de weg vrijgemaakt om de noodzakelijke bestellingen te doen en weer een minimale maandvoorraad van geneesmiddelen en medische - en verzorgingsmaterialen op de plank te hebben liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten