zaterdag 16 juni 2018

Winkeliers blijven bezorgd over hun veiligheid

Vereniging van Winkeliers en Ondernemers in Suriname trekt weer aan de bel


'Wij maken ons enorm zorgen over onze veiligheid als ondernemer', zegt voorzitster Gretl Wolfram van de  Winkeliers en Ondernemers Vereniging Suriname (WOVS) vandaag, zaterdag 16 juni 2018, in de Ware Tijd, in reactie op recente gewelddadige roofovervallen op winkeliers. 

Haar bestuur praat regelmatig met de leden over deze ontwikkeling. Vooral Chinese winkeliers wordt geadviseerd hoe zij zich het best kunnen beschermen tegen criminelen. 'Wij geven onze leden trainingen en vertellen waarop ze moeten letten, zodat ze zichzelf het best kunnen beschermen. Wij geven tips zodat zij weten hoe en wanneer te handelen want de criminelen blijven niet stilzitten. Zij spelen ook in op maatregelen die wij treffen.'

De voorzitster zegt, dat de vereniging zich bijzonder zorgen maakt over de stijgende criminaliteit die steeds ruwere vormen aanneemt. Ze is niet te spreken over de overval op winkelier Howard Hung Tung op 31 mei die beschoten werd in zijn winkel aan de Frederikshoopweg. Hij overleed na enkele dagen.

Wolfram zegt, dat haar bestuur ook met de overkoepelende organisatie van Chinese winkeliers in Suriname praat, omdat deze groep het meest doelwit is van rovers. De vereniging hoort de winkelier aan om vervolgens met de verkregen informatie naar de overheid te stappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten