zaterdag 16 juni 2018

Aantal doden in Nicaragua van protesten tegen regering-Ortega gestegen tot 155

(Bron foto: Twitter)
Laatste dode is de 15-jarige altaarjongen Ulises Santiago Gogo...


Het aantal doden in Nicaragua van protesten tegen de regering van president Daniel Ortega is toegenomen tot 155, nadat een 15-jarige jongen werd doodgeschoten, aldus autoriteiten. De katholieke kerk rouwde donderdag om de dood van de jonge altaarjongen Ulises Santiago Gogo, die het slachtoffer werd van een verrassingsaanval door 'paramilitairen' van de regering, zo meldt persbureau EFE vrijdag14 juni 2018.

'De boodschap die zojuist is binnengekomen heeft me doen huilen, God heeft Sandor Dolmus verwelkomd in het hemelaltaar, een altaarjongen die vandaag door paramilitairen in Leon is vermoord', zei bisschop Silvio Baez.


De altaarjongen was met andere kinderen en buren, toen de paramilitaire groep het hoofdkwartier van het regerende Frente Sandinista de Liberación Nacional (FSLN) verliet en kogels op hem vuurden, vertelde priester Victor Morales van het bisdom Leon aan verslaggevers.

De jonge man werd in de borst geschoten met een hoogwaardig vuurwapen en stierf een paar minuten later, zei de priester. Dolmus was een altaarjongen in de kathedraal van Maria-Tenhemelopneming in Leon, geklasseerd als Unesco-werelderfgoed.



Naast de doden raakten ongeveer 1.000 mensen gewond tijdens de burgerlijke onrust die begon op 18 april.

De regering van Ortega, die de afgelopen 11 jaar heeft geregeerd, beschuldigt oppositiegroepen van het 'criminele geweld' en ontkende berichten over 'oproersquadrons of paramilitaire groepen die banden hebben met de regering' die de demonstranten de schuld geven voor de doden.


(Suriname Mirror/EFE/TeleSUR/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten