zaterdag 16 juni 2018

Benzineprijzen aan de pomp gaan komende tijd omhoog

Minister Tsang: 'Regering doet er alles aan om prijs van liter benzine onder Srd 7 te houden'


De brandstofprijzen, die nu al dichtbij Srd 7 per liter zijn, zullen de komende tijd omhoog gaan. Dit zei minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme vrijdag 15 juni 2018 in het nieuws van Radio 10, aldus de Ware Tijd. 

Op dit moment doet volgens de bewindsman de regering er alles aan om de prijs van een liter benzine onder de Srd 7 te houden, maar dat zal ook niet lang meer standhouden. De regering kan niet meer in leveren dan de 17 cent die nu al uit de governmenttake wordt opgeofferd.

'De prijzen van brandstof gaan de lucht in vanwege de spanningen in het Midden-Oosten en de problemen in Venezuela. Er wordt veel minder geproduceerd. Ook politieke spanningen drijven de prijzen omhoog. Daar kunnen we niks aan doen.'

'Vergeleken met buurland Guyana, waar de brandstofprijzen al boven de 1 Amerikaanse dollar per liter zijn, zit Suriname nog ver onder. De brandstofprijzen gaan volgens prognoses langzaam om hoog. Zonder de ingreep van de regering is het eigenlijk al boven de Srd 7. Het is voor ons zaak om de prijs hanteerbaar te houden', aldus Tsang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten