zaterdag 16 juni 2018

Insel Air kan binnenkort vluchten naar Maiquetía, Valencia en Punto Fijo in Venezuela hervatten

'Akkoord over hervatten vluchten naar Venezuela is groot nieuws voor Insel’


Insel Air kan op korte termijn de vluchten naar Maiquetía, Valencia en Punto Fijo in Venezuela hervatten. Daar is gisteren een akkoord over gesloten tussen minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën, een delegatie van Insel Air en het Instituto Nacional de Aviación Civil (INAC), de Venezolaanse burgerluchtvaartautoriteit. Dat meldt vandaag, zaterdag 16 juni 2018, het Antilliaans Dagblad.

Gijsbertha is sinds afgelopen donderdag in Caracas, Venezuela, waar hij samen met vertegenwoordigers van Insel Air verschillende gesprekken heeft gevoerd die van belang zijn voor de toekomst van de luchtvaartmaatschappij. Het akkoord over het hervatten van de vluchten naar Venezuela is volgens de minister ‘groot nieuws voor Insel’, dat sinds maart 2017 niet meer naar het buurland vliegt.

Door financieel noodweer was de luchtvaartmaatschappij genoodzaakt de vluchten naar onder andere Venezuela te staken.

Insel verkeert sinds 2016 in een financieel benarde positie, met name als gevolg van een te groot personeelsbestand, het opzetten van een eigen onderhoudsafdeling die zichzelf niet kon bedruipen, onvoldoende (financieel) beheer en de noodzaak vluchten van en naar Venezuela te lang voor te financieren.

Op dit moment is er nog een vordering van ongeveer 67 miljoen dollar op het Venezolaanse Cencoex (voorheen Cadivi). Hierover zullen volgens Gijsbertha binnenkort gesprekken plaatsvinden tussen Curaçao en de Venezolaanse ministers van Financiën en van Economie. 'Dan wordt getracht tot een akkoord te komen over de wijze waarop Venezuela/Cencoex de schuld aan Insel Air van 67 miljoen dollar kan betalen', zo stelt de Curaçaose minister van Financiën.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten