zaterdag 16 juni 2018

Amerikaanse vicepresident Mike Pence bezoekt laatste week juni Brazilië, Ecuador en Guatemala

(Bron foto: Twitter)
'We zullen doorgaan met het ondersteunen van de mensen in Guatemala na vulkaanuitbarsting'


De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft donderdag 14 juni 2018 aangekondigd, dat hij in de laatste week van juni naar Brazilië, Ecuador en Guatemala zal gaan. Hij begint reis 26 juni in Brasilia, waar hij de Braziliaanse president Michel Temer zal ontmoeten. 

De volgende dag zal Pence in Manaus zijn, de hoofdstad van de Braziliaanse noordelijke staat die aan Venezuela grenst. De vicepresident heeft gezegd, dat hij aandacht wil besteden aan de zich verdiepende humanitaire crisis in Venezuela.

Pence zal de Ecuadoraanse president Lenin Moreno in Quito ontmoeten op 27 juni en de reis de volgende dag in Guatemala beëindigen.

Pence voegde Guatemala toe aan zijn derde reis naar Latijns-Amerika in minder dan een jaar. De reis komt na de recente vulkaanuitbarsting waarbij minstens 110 mensen om het leven kwamen en nog eens 200 weorden vermist. De vicepresident zei, dat de VS op verzoek van de regering van president Jimmy Morales helpt bij het vervoer van slachtoffers van brandwonden voor behandeling en het sturen van noodhulp.


'We zullen doorgaan met het ondersteunen van de mensen in Guatemala bij hun herstel en wederopbouw, want dat is wat goede buren doen', zei Pence tijdens het National Hispanic Prayer Breakfast.

(Suriname Mirror/The Associated Press/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten