donderdag 21 juni 2018

Wetenschappers universiteit weer eens in actie...

Universiteitsbestuur communiceert slecht met werkvloer



Het wetenschappelijk personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS), verenigd in de VWPU (Vakvereniging Wetenschappelijk Personeel van de Universiteit van Suriname), is vanaf vandaag, donderdag 21 juni 2018, in actie, aldus het Dagblad Suriname.

Het lag in de bedoeling, dat het universiteitsbestuur de ruimte kreeg om formeel te reageren op briefwisselingen rond de salarisreeksen van de wetenschappers. Die ruimte kreeg men ook. De VWPU gaf het bestuur zelfs tot gisteren nog de ruimte om te reageren. De hoop in het ontvangen van een reactie was gistermiddag tegen vier uur verloren.

Het blijkt volgens de VWPU teveel te zijn geworden. Het bestuur motiveert ook nimmer wat er precies gedaan wordt. Precies vanwege het uitblijven van uitleg worden de VWPU-leden onrustig.

De actie houdt in alles plat, geen onderwijs. Dit zal mogelijk effecten hebben op tentamens en afstudeerprojecten. De VWPU vergadert vandaag weer.

Voor een universiteit, die al zo'n een half eeuw bestaat, blijkt in de afgelopen jaren de frequentie van acties/beraad steeds toe te nemen. Veelal ligt het aan de communicatiekanalen, iets waar in ieder geval een universiteit geen moeite mee zou moeten hebben, aldus het dagblad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten