donderdag 21 juni 2018

Presidenten Desi Bouterse en Ram Nath Kovind van India nemen deel aan yogasessie in KKF-hal

'Het is een eer om Yoga Dag in Suriname te vieren, een mooiere plaats op dit moment is er niet'


(Bron screenshots: Twitter)


In de hal van de Kamer van Koophandel & Fabrieken (KKF) namen vanochtend, donderdag 21 juni 2018, aldus Starnieuws honderden mensen deel aan de grootse yogasessie, verzorgd door yogameester Padmashree Swami Bharat Bhushan uit India, het is de Internationale Yoga Dag. 



Bijzonder is de deelname van presidenten Desi Bouterse en Ram Nath Kovind van India. Maar, ook vicepresident Ashwin Adhin en de ministers Antoine Elias van Volksgezondheid, Lillian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur, Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken en Stephen Tsang van Handel, Industrie & Toerisme waren van de yoga-partij.


De Internationale Yoga Dag wordt voor de vierde keer in Suriname gevierd.

'Het is een eer om Yoga Dag in Suriname te vieren. Een mooiere plaats op dit moment is er niet. Dit is historisch en uniek, dat twee staatshoofden samen aan yoga doen. Weet u president, vrienden die samen yoga doen zijn echte vrienden, vrienden voor het leven. Yoga is misschien in India ontstaan maar behoort het aan de wereld toe. In haast elk land wordt ze beoefend. Het toont ook de kracht van India aan. Het bevordert gezondheid, eenheid, balans. Dat is heel hard nodig in de tijd waarin we leven. Yoga is een belangrijk instrument om bevolkingen gezond te houden en om ziektes te voorkomen. Suriname en India zijn overeengekomen om elkaars traditionele geneeswijzen aan te promoten', aldus president Kovind.

'Yoga is inderdaad een efficiënte vorm van meditatie en heeft zijn nut bewezen. Het wordt ook bezien als een instrument van India's soft power. Het is vermeldenswaard, dat alleen Surinamers van Indiaas afkomst yoga beoefenden. Maar, nu gebeurt dat door haast alle bevolkingen in het land. Voor het eerst doen twee staatshoofden mee. Een groot moment', zei president Bouterse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten