dinsdag 26 juni 2018

Vader Ronnie en zoon Jungelo Brunswijk vallen scheidsrechter Antolo Pinas verbaal aan

(Bron foto: Regilio Derby)
Pa Brunswijk is een opgewonden standje langs en op voetbalvelden, een recidivist


Ronnie Brunswijk en zoon Jungelo Brunswijk hebben scheidsrechter Antonius 'Antolo  Pinas afgelopen zaterdag verbaal aangevallen in het NGVB-stadion. Daarbij kreeg arbiter Pinas constant krachttermen naar zijn hoofd geslingerd. Hoewel er geen fysiek geweld aan te pas kwam, was de scene na de wedstrijd niet mooi, aldus het Dagblad Suriname maandag 25 juni 2018.

Het betrof de wedstrijd tussen Flamingo en Real Moengotapoe, een beslissingswedstrijd uit het 13de SVB/Suribet Lidbondentoernooi. Jungelo is speler van Real Moengotapoe, vader Ronnie fungeert als official. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Alles begon aan het eind van de wedstrijd, toen Jungelo dacht een hoekschop geforceerd te hebben voor zijn ploeg. Maar, Pinas wees voor een doeltrap. Jungelo werd heel boos en schold de scheidsrechter uit, waarop hij de rode kaart kreeg. Niet lang hierna eindigde de wedstrijd.

Voordat scheidsrechter Pinas en zijn assistenten het veld konden verlaten, werd Pinas verbaal aangevallen door vader Brunswijk. Hij werd getrakteerd op een enorme scheldkanonnade. Ook Jungelo voegde zich bij dit gezelschap. De zeer ervaren scheidsrechter discussieerde met hem, maar bleef kalm. Uiteindelijk werden partijen door derden uit elkaar gehaald.

Het was niet de eerste keer dat Ronnie Brunswijk zich heeft laten gaan op een voetbalveld. In feite is het een normaal verschijnsel geworden.

Aan het begin van dit Lidbondentoernooi heeft hij zich ook laten gaan in het Meerzorgstadion, toen de Moengonese ploeg Jong Rica moest uitkomen tegen The Brothers. Brunswijk viel toen de voorzitter van de Meerzorg Sportbond verbaal aan. Ook rende hij achter een cameraman aan met dreigende woorden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten