dinsdag 26 juni 2018

Bevolkingsvissers onvoldoende bewust van belang voedselveiligheid

'Industriële vissers zijn zich bewuster van voedselveiligheid dan de bevolkingsvissers'


Voedselveiligheid is van eminent belang wanneer het gaat om de export van vis. Helaas zijn de bevolkingsvissers onvoldoende bewust hiervan. Directrice Juliette Colli-Wongsoredjo van het Vis Keuringsinstituut (VKI), is van mening dat de industriële vissers zich bewuster zijn van voedselveiligheid dan de bevolkingsvissers. 

De VKI-directrice wijst erop dat niet de kwantiteit belangrijk is, maar de kwaliteit. Ze merkt op dat de bevolkingsvissers daarom geïnformeerd moeten worden over hoe ze de voorschriften in acht kunnen nemen. Dit is de eerste stap om te kunnen voldoen aan de eisen. Pas wanneer de vissers zich bewust zijn van de eisen en weten waarom de naleving noodzakelijk is kunnen er verdere stappen gezet worden.

'Eigenlijk kunnen ze dan pas gedwongen worden om zich aan de eisen te houden', zegt de directrice vandaag, dinsdag 26 juni 2018, in de Ware Tijd.

Om de voedselveiligheid te bewaken zijn er standaarden. 'Zo moeten de producten bijvoorbeeld voldoen aan de EU-standaarden. Als je voldoet aan de EU-standaarden voldoe je in feite aan alle standaarden. Dat is een van de belangrijke zaken qua voedselveiligheid', aldus Colli-Wongsoredjo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten