dinsdag 26 juni 2018

Regering Chileense president Piñera wil tegen eind 2018 2.000 illegale migranten uitgezet hebben

Specifieke groepen illegale buitenlanders moeten dit jaar Chili verlaten

'De deuren staan ​​open voor al die buitenlanders die een bijdrage leveren aan ons land, maar niet degenen die misdaden plegen'


De rechtse regering van de Chileense president Sebastián Piñera heeft zichzelf tot doel gesteld, om tegen het einde van het jaar 2.000 illegale migranten uit het land gezet te hebben. 'Uiteindelijk zullen er tegen het einde van het jaar ongeveer tweeduizend uitzettingen plaatsvinden uit ons land van buitenlanders die misdaden hebben gepleegd', zei regeringswoordvoerster Cecilia Perez. 

De uitzettingen, die deel uitmaken van een migratieplan dat de miljardair president heeft geïntroduceerd om de komst van honderdduizenden migranten de afgelopen vier jaar het hoofd te bieden, zullen voorrang geven aan buitenlanders met een strafregister, evenals aan personen die geen gebruik gemaakt hebben van het overheidsaanbod om hun situatie regulariseren .

Mensen met een strafblad worden in de eerste fase van de uitzettingen verwijderd. De volgenden op de lijst zijn diegenen die een gevangenisstraf uitzitten en worden uitgezet zodra ze in vrijheid worden gesteld, zei Perez.

Een derde groep zal alle migranten omvatten die niet door een regularisatieproces gingen dat de regering in april begon. Tot nu toe hebben meer dan 140.000 migranten papieren ontvangen, volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken.

'De deuren staan ​​open voor al die buitenlanders die een bijdrage leveren aan ons land, die betere kansen willen hebben in het leven. Maar, niet degenen die misdaden plegen of begaan in hun land of die van plan zijn om een ​​misdaad tegen ons te plegen', zei Perez.

Eerder dit jaar versoepelde Chili de visumplicht voor Venezolanen die een politieke crisis ontvluchten, terwijl de regels voor Haïtianen werden aangescherpt. Chili herbergt meer dan een miljoen buitenlanders, waarvan er ongeveer 300.000 illegaal in het koperrijke Zuid-Amerikaanse land wonen. Haïti, Venezuela en Colombia zijn de landen met de hoogste migratiegroei naar Chili in de afgelopen vier jaar.

(Suriname Mirror/The Santiago Times)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten