dinsdag 26 juni 2018

Behandeling ratificatie Parijs Akkoord in Assemblee

Regering gaat in op vele door Assembleeleden gestelde vragen over milieubeleid Suriname


De regering gaat vanmiddag, dinsdag 26 juni 2018, in De Nationale Assemblee antwoorden op de vele vragen die gesteld zijn door volksvertegenwoordigers over het Parijs Akkoord. Hoewel aan dit document niets gewijzigd kan worden, gaat het bij De Nationale Assemblee om de maatregelen die de regering neemt op het gebied van milieu. Dit meldt Starnieuws.

Enkele zaken moeten in orde zijn, wanneer het Parijs Akkoord wordt geratificeerd. André Misiekaba (NDP), voorzitter van de commissie van rapporteurs, stelde dat Suriname steeds achter de feiten aanholt. Alleen maar door te stellen dat het land 93% bosbedekking heeft, is niet voldoende. Volgens de politicus zijn Surinamers kampioen in discussiëren, maar de concrete acties blijven uit.

Tijdens de eerste discussieronde in De Nationale Assemblee is gebleken, dat alle fracties voorstander zijn van het ratificeren van het Parijs Akkoord. Tegelijkertijd wordt de regering aangemaand om de noodzakelijke beleidsmaatregelen te treffen.

'De wereld wacht niet op Suriname, we gaan onze toekomst, onze natuurveiligheid zelf in handen moeten nemen', zei Assembleelid Riad Nurmohamed (VHP), lid van de commissie van rapporteurs. Hij wil van de regering weten of zij een plan voor Suriname heeft gemaakt waarin de effecten van klimaatsverandering terug te zien zijn, zoals de gevolgen van zeespiegelstijging, overstroming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten