donderdag 14 juni 2018

PLO kan een ontvangen subsidie van Srd 1.4 miljoen niet verantwoorden

'We hebben Srd 1.4 miljoen in mindering gebracht op de recent uitbetaalde subsidie'


De Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) kan een ontvangen subsidie van SRD 1,4 miljoen niet verantwoorden. Dat zei Joyce Blokland, directrice van Transport en Communicatie bij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, gisteren in het staatspropagandaprogramma Bakana Tori van Clifton Limburg op staatsradio SRS, zo bericht de Ware Tijd vandaag, donderdag 14 juni 2018. 

Zij gaf aan, dat de PLO op 3 mei 2018 de nieuwe subsidie-aanvraag heeft ingediend bij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie over de maanden oktober tot en met december 2017. Enkele dagen daarna heeft het ministerie aan de PLO gevraagd om een financieel overzicht over het reeds gesubsidieerde derde kwartaal van 2017 te geven. Dat wilde het ministerie eerst zien alvorens de nieuw aangevraagde subsidie uitbetaald gaat worden.

'De PLO heeft op 16 mei een overzicht ingediend en dat was niet conform wat we hebben gevraagd. Er is een lijst ingediend met namen, maar daaruit konden we niet halen wie allemaal geld heeft ontvangen. We hebben gevraagd om een bewijs', zei Blokland. De volgende dag heeft de afdeling Transport de desbetreffende kwitanties gekregen en die is toen nagegaan of zaken in orde zijn. Er bleken zaken volgens de directeur niet te kloppen en de PLO is hiervan op de hoogte gesteld.

'Meneer Boedhoe, die belast is met de financiële administratie van de PLO, kan ons tot op heden niet uitleggen waar de Srd 1.4 miljoen naartoe is gegaan', zei Blokland. Ook kan de organisatie volgens haar niet duidelijk aantonen hoe groot de administratiekosten zijn.

Ze zegt dat PLO-voorzitter John Mahadewsingh, die momenteel uitlandig is, aan minister Patrick Pengel heeft gevraagd om het totale subsidiebedrag uit te betalen en wanneer de voorzitter terug is hij zal nagaan wat het probleem is omtrent de Srd 1.4 miljoen. 'Wij varen niet op dat kompas en hebben SRD 1,4 miljoen in mindering gebracht op de recent uitbetaalde subsidie', zei Blokland.

Ze wil nog niet zeggen dat de zaak riekt naar fraude. Zij wacht op de uitleg van Mahadewsingh. 'We hebben een steekproef gehouden van één kwartaal en als nu blijkt dat er verschillen zijn, wil ik nagaan wat precies met het geld van voorgaande kwartalen is gebeurd.'

Zij wijst er verder op, dat schriftelijk is vastgelegd, dat de PLO verplicht is financiële verantwoording af te leggen over ontvangen subsidiegelden. Maar, dat is nooit eerder gecontroleerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten