donderdag 14 juni 2018

Akkoord hangt in de lucht voor joint-venture tussen Braziliaans Embraer en Boeing

(Bron foto: Embraer)
Welke afdelingen van Embraer worden overgenomen is nog niet duidelijk


Waarschijnlijk zal binnen enkele weken een akkoord worden bereikt in de joint-venture tussen Embraer en Boeing. Dat zegt een anonieme bron woensdag 13 juni 2018 tegen Bloomberg. De Braziliaanse president Michel Temer gaat akkoord met het conceptvoorstel dat er nu ligt.

Dat is een belangrijke stap voor de deal, aangezien de Braziliaanse regering akkoord moet gaan met de verkoop. Hiermee komen de partijen dichter bij de overeenkomst voor een joint venture.

Welke afdelingen van Embraer worden overgenomen is nog niet duidelijk.

Eerder werd al bekend dat de militaire tak niet wordt overgenomen, vanwege de rol van Embraer als leverancier van militaire vliegtuigen aan Brazilië.

De Braziliaanse krant Estadão de São Paulo meldde onlangs op basis van anonieme bronnen, dat Boeing alleen de ERJ-afdeling van Embraer zou kopen. Dat zou de tweede grote vliegtuigdeal worden in dit jaar. Onlangs heeft Airbus namelijk een meerderheidsbelang in de productie van Bombardier’s CSeries-vliegtuigen genomen. Hiermee willen de twee bedrijven een nieuwe impuls geven aan de verkoop van het type.

(Suriname Mirror/Bloomberg/Up in the Sky)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten