donderdag 14 juni 2018

Extra moordaanklachten tegen twee zeepiraten in Guyana

Politieonderzoek in zeepiraterijzaak Suriname voor zeker 95 procent afgerond


Het Openbaar Ministerie in Guyana heeft extra moordaanklachten ingebracht tegen twee verdachten van de berovingen eind april en begin mei op vissersboten voor de Surinaamse kust. Het vermoedelijke brein achter de moord op de vissers, Nakool 'Fyah' Manohar (39), en de vermeende leider van de bende die de aanvallen uitvoerden, Premnauth 'Sanbad' Persaud (43), werden gisteren opnieuw voorgeleid bij de rechter in Springlands, Guyana, op beschuldiging van moord, aldus Kaieteur News vandaag, donderdag 14 juni 2018.

https://www.kaieteurnewsonline.com/2018/06/14/suspected-pirate-leaders-fyah-and-sanbad-slapped-with-murder-charges/

Eerder werd Manohar al aangeklaagd voor de moord op de visser Tiliknauth Mohabir. Die tenlastelegging werd ingetrokken en hij werd nu samen met Persaud aangeklaagd voor de moord op de vissers Mohabir en Mahesh Sarjoo. Persaud werd vorige week gearresteerd, terwijl Manohar al langer dan een maand in voorarrest zat.

Waarnemend korpschef van het Korps Politie Suriname Roberto Prade zei gisteren, aldus de Ware Tijd, dat het politieonderzoek in Suriname al voor zeker 95 procent is afgerond. Zowel de Surinaamse als Guyanese politie komen in hun afzonderlijke onderzoeken tot dezelfde conclusies, zei de politiechef. Zodra het onderzoek is afgerond worden de dossiers naar het Openbaar Ministerie gestuurd om verdere stappen te nemen tegen verdachten. In Suriname zitten ongeveer twaalf verdachten in voorarrest.

Joel Edmond, advocaat van Manohar, voerde bij de voorgeleiding in Springlands aan, dat zijn cliënt geen strafblad heeft dan dat hij nu wordt beschuldigd van moord en beroving op twee vissersboten in respectievelijk 2015 en 2016. In deze zaak werd een derde verdachte, Alexander Denhart (19) apart aangeklaagd voor dezelfde delicten. Het voorarrest van alle drie verdachten werd verlengd. Zij moeten op 26 juni weer voor de rechter verschijnen.

Bij de zitting gisteren waren ook familieleden van de vermoorde vissers Dinesh 'Vickey' Persaud en Randy 'Burnham' Couchman aanwezig.

Voorlopig worden de verdachten slechts aangeklaagd voor twee moorden, omdat tot nu toe van slechts twee lijken van vissers die zijn teruggevonden, werden geïdentificeerd door familieleden. Vier lijken zijn geborgen en er worden nog elf vissers vermist. In totaal zijn vijf vissersboten met 25 opvarenden aangevallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten