zondag 10 juni 2018

PALU is verbaasd, dat vicepresident Adhin door president Bouterse is onderscheiden

'Diens voorganger Robert Ameerali staat nog steeds met lege handen'

'Met dit soort politiek misbruik wordt de waarde van onze nationale decoraties ernstig gedevalueerd'
 

De politieke partij PALU laat vrijdag 8 juni 2018 in een persbericht weten verbaasd te zijn, dat vicepresident Ashwin Adhin afgelopen week door president Desi Bouterse is onderscheiden, maar dat diens voorganger Robert Ameerali nog steeds met lege handen staat. Het wordt wel duidelijk dat met dit soort politiek misbruik de waarde van onze nationale decoraties ernstig wordt gedevalueerd.

Wij stellen voorop dat de persoon van Ashwin Adhin in deze niet ter discussie staat. Hij heeft immers de onderscheiding niet aan zichzelf toegekend. En zo getalenteerd als hij is, zou hij in de loop van zijn leven ook vanzelf voor deze onderscheiding in aanmerking hebben kunnen komen. 

Maar, het lijkt erop dat het toekennen van deze hoogste onderscheiding aan een NDP-topper minder te maken heeft met de Hindostaanse Immigratie of met een bijdrage aan de Surinaamse samenleving, dan wel met de politieke agenda van de president zelf. Want laat het duidelijk zijn, in het verlengde van de redenering van de president, zouden anderen die jaren een veel grotere bijdrage geleverd hebben binnen Culturele Unie Suriname en de herdenking van de Hindostaanse immigratie eerder in aanmerking moeten komen voor een onderscheiding.

Maar, als we toch een vicepresident decoreren voor zijn prestaties, zou dit niet een mooie gelegenheid zijn geweest om bijvoorbeeld de vorige vicepresident Robert Ameerali, te decoreren? De Nickeriaan, Robert Ameerali, ook een van de nazaten van de Hindostaanse immigranten, die de Kamer van Koophandel en Fabrieken jaren heeft geleid en mede heeft omgevormd tot de professionele organisatie welke het nu is. Ameerali die zijn krachten als vicepresident aan het land heeft gegeven en tijdens Bouterse-1 een van de drijvende krachten was achter de daadwerkelijke uitvoering van het sociaal akkoord, wat heeft geresulteerd in basiszorg, pensioen en minimumloon, wat nu in handen van de NDP leiders Bouterse en Adhin kapot is gegaan.

Gegeven dit laatste kan Ameerali natuurlijk niet gedecoreerd worden, want dat zou teveel de aandacht vestigen op een erg zere plek. Dan maar Adhin decoreren. Dat geeft bovendien een steuntje in de rug wanneer hij straks bij de verkiezingen in 2020 als de nieuwe leider van de NDP de NDP-lijst zal moeten aanvoeren.

Ter informatie:
VHP-Assembleelid Mahinder Jogi ziet de decoratie van vicepresident Ashwin Adhin met de hoogste onderscheiding als niets anders dan een politiek scenario van president tevens NDP-voorzitter Desi Bouterse. 'Door het te doen tijdens de viering van 145 jaar Hindostaanse Immigratie probeert hij gewoonweg een deel van de Hindostaanse gemeenschap hiermee te paaien', zegt Jogi donderdag 7 juni 2018 in het Dagblad Suriname

Geen opmerkingen:

Een reactie posten