donderdag 7 juni 2018

Jogi (VHP): ‘Decoratie Adhin deel politiek scenario’

'Bouterse probeert gewoonweg een deel van Hindostaanse gemeenschap te paaien'

'Wat heeft Adhin zoal voor dit land gepresteerd, dat hij zo een hoge onderscheiding moet krijgen?'


VHP-Assembleelid Mahinder Jogi ziet de decoratie van vicepresident Ashwin Adhin met de hoogste onderscheiding als niets anders dan een politiek scenario van president tevens NDP-voorzitter Desi Bouterse. 'Door het te doen tijdens de viering van 145 jaar Hindostaanse Immigratie probeert hij gewoonweg een deel van de Hindostaanse gemeenschap hiermee te paaien', zegt Jogi donderdag 7 juni 2018 in het Dagblad Suriname. 

President Bouterse heeft Adhin afgelopen dinsdag verrast door hem te benoemen tot Drager van het Groot Lint in de Ere Orde van de Gele Ster van de Republiek Suriname. Adhin kreeg deze onderscheiding voor de verdiensten als jarenlange voorzitter van de Culturele Unie Suriname (CUS). Adhin heeft het voorzitterschap van de CUS in mei 2011 overgedragen gekregen van Asiskumar Gajadien, die namens de VHP toen ook lid was van De Nationale Assemblee.

Adhin bedankte in 2013 voor deze functie toen hij gekozen werd om minister te worden van Onderwijs en Volksontwikkeling (nu Onderwijs, Wetenschap en Cultuur).

'Wat heeft Adhin zoal voor dit land gepresteerd, dat hij zo een hoge onderscheiding moet krijgen? Iemand die nu 3 jaren vicepresident is en die zich bezighoudt met het verdelen van pakketten. Iemand die 2 jaren minister is geweest en halverwege het traject schoolboeken voor miljoenen euro’s heeft gekocht die tot vandaag niet gebruikt kunnen worden. Dezelfde boeken liggen nu in magazijnen van mensen die maandelijks forse bedragen voor huur toucheren. Moet je daarvoor iemand decoreren? Moet je iemand een hoge onderscheiding geven voor de ‘njang patu’ die is gemaakt bij de naschoolse opvang tijdens zijn ministerschap? Daarom zie ik dit gewoon als een politiek scenario en gelooft u mij, er zullen nog meer komen. Wij volgen de zaak vanaf 1980 en wij weten precies wie deze scenario’s schrijft in dit land', aldus Jogi.

De politicus benadrukt, dat het niemand moet verwonderen wanneer in de verkiezingsrace Bouterse ervoor zal kiezen om Adhin voor te dragen als presidentskandidaat van de NDP.

'Alleen om de Hindostaanse kiezers aan zijn zijde te krijgen en na de verkiezingen gaat Adhin zeggen, ik heb buikpijn, dus Bouterse gaat weer president worden. Hetzelfde geval van Rabin Parmessar gaat zich weer herhalen. Het is geen zuivere koffie', aldus de VHP’er.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten