zondag 10 juni 2018

Minister Getrouw: 'Vissers zijn belangrijk geweest bij traceren van zeepiraten'

Bewindsman praat met Vissers- collectief


Het Vissers- collectief is blij met de registratie van illegale vissers door de Guyanese ambassade. Vissers hebben een belangrijke bijdrage geleverd in het zichtbaar maken van verdachten die betrokken zijn bij de barbaarse zeeroof, waarbij mensenlevens te betreuren zijn. Dit zegt minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie. Hij had een ontmoeting met het Visserscollectief, het Bureau Slachtofferhulp en de leiding van de afdeling Vreemdelingenzaken. 

Onderwerp van gesprek was de status van het politieonderzoek en het natraject. Het Visserscollectief is tevreden met de prestaties van het ministerie van Justitie en Politie en is zelf ook proactief geweest. Dit zegt minister Getrouw zaterdag 9 juni 2018 via het Nationaal Informatie Instituut.

Het initiatief van de start van de registratie van illegale vissers in Suriname door de Guyanese ambassade komt van het Visserscollectief. De bewindsman geeft aan, dat de visserijsector heel belangrijk is voor de economie van Suriname en dat het daarom belangrijk is dat er op dat gebied een samenwerking is tussen de verschillende landen in de regio.

In de ontmoeting met het Collectief is besproken, dat het in het natraject erop mag rekenen dat er verscherping komt van de controle. Zo staan de vissers niet negatief tegenover de Vessel Monitoring System, echter willen ze zekerheid dat er vanuit de autoriteiten snel zal worden gereageerd bij eventuele misstanden.

Partijen gingen uit elkaar met de belofte de gezamenlijke samenwerking voort te zetten en de moed niet op te geven. Getrouw was zaterdagmiddag te Mariënburg, in het district Commewijne, aanwezig bij de uitvaart van een der omgekomen vissers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten