zaterdag 5 mei 2018

Verpleegster (41) gearresteerd in Rio de Janeiro verdacht van poging vier pasgeboren baby's te doden

(Bron foto: O Globo)
Simone Anjos dos Santos snijdt katheters van baby's in couveuses af


Een verpleegster is woensdag 3 mei 2018 gearresteerd in Rio de Janeiro, omdat zij naar verluidt de katheters van vier pasgeboren baby's had weggerukt en probeerde de baby's te doden. Simone Anjos dos Santos, 41, werd gearresteerd nadat videobeelden boven water waren gekomen van haar schijnbaar knoeien met een baby's katheter op de intensive care van een privé ziekenhuis in Padre Miguel, Rio de Janeiro. 

In de video is te zien, dat Santos langs een baby in een couveuse loopt, zich omdraait, iets uit het couveuse verwijdert en het aan een collega geeft.



Santos, die de beschuldigingen ontkent, keert terug, grijpt een voorwerp van de bovenkant van de couveuse en, zo wordt gezegd, en doet iets knoeien met de pasgeboren baby. Een andere verpleegster kwam later om de baby te controleren en zou naar verluidt hebben opgemerkt, dat de katheter van de pasgeborene was afgesneden.

 
Lokale media berichten, dat een onderzoek werd geopend nadat vier pasgeboren baby's werden gevonden met hun katheters afgesneden in een periode van twee weken, tussen 14 januari en 31 januari. Het beeldmateriaal werd vastgelegd op beveiligingscamera's in het privé-ziekenhuis Real D'Or in Rio de Janeiro en leidde tot haar arrestatie woensdag.

Volgens Officieren van Justitie brak Santos opzettelijk de katheters van de vier baby's waardoor ze werden blootgesteld aan de onmiddellijke risico's van mogelijk dodelijke hypoglykemie of bloedinfecties. Santos werd gearresteerd op verdenking van poging tot moord.

De politie spreekt ook met de families van de baby's die slachtoffer zouden zijn.

Nadat ze was gearresteerd bij haar woning in Santa Cruz, zou ze volgens O Globo hebben gezegd, dat ze meer dan een decennium als verpleegster heeft gewerkt. De website van O Globo meldt ook, dat ze werd ontslagen nadat ze was geïdentificeerd als de vrouw in de beveiligingsopnamen. De motieven achter de vermeende incidenten zijn niet bekend.

(Suriname Mirror/O Globo/The Daily Mail)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten