zaterdag 5 mei 2018

Geen hervatting Naschoolse Opvang in 2019

President Bouterse is met aankondiging over herstart project de mist in gegaan



Slechts het schoolvoedingsproject gaat breder en professioneler aangepakt worden

 
De aankondiging van president Desi Bouterse om in 2019 weer te beginnen met het project Naschoolse Opvang blijkt een vergissing te zijn geweest. Dat is gisteren pas duidelijk geworden tijdens een persconferentie van het staatshoofd kort na zijn terugreis uit Brazilië, zo meldt vrijdag 4 mei 2018 de Ware Tijd.

First lady Ingrid Bouterse-Waldring verduidelijkte, dat de president een fout heeft gemaakt tijdens de onlangs gehouden kaderbijeenkomst in NDP-partijcentrum Ocer, waar hij de terugkomst van het project had aangekondigd.


Maar, wat zal gebeuren is dat het schoolvoedingsproject, dat nu op enkele scholen op een laag pitje wordt gedraaid, breder en professioneler aangepakt zal worden. De presidentsvrouwe heeft in verband hiermee mededelingen gedaan over haar bezoek aan Brazilië, waar zij zich breed heeft laten informeren over de wijze waarop het schoolvoedingsproject daar wordt aangepakt.

Bij de Naschoolse Opvang ging het primair om de opvang, begeleiding en de educatie van de kinderen na schooltijd. Daarnaast kregen de kinderen warm eten. De first lady zegt dat het bij het schoolvoedingsproject uitsluitend gaat om voeding. 'Voorlopig gaan we ons bezighouden met schoolvoeding. Misschien kijken we in een latere fase hoe dat uitpakt en of we misschien de Naschoolse Opvang erbij kunnen doen, maar dat is voorlopig niet aan de orde.'

Bouterse stelde op de persconferentie, dat hij bij de kaderbijeenkomst twee zaken door elkaar heeft gehaald en heeft daarvoor zijn excuses aangeboden, zij het om onbegrijpelijke redenen aan de late kant en op vragen van het journaille....

(Suriname Mirror/de Ware Tijd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten