zaterdag 5 mei 2018

Districtscommissaris Cirino van Kabalebo sluit winkel annex bedrijfspand te Apoera

(Bron foto: Commissariaat Kabalebo)
Onmiddellijke sluiting noodzaak vanwege dreigend explosieve gevaar

 
Districtscommissaris Theresia Cirino van Kabalebo heeft vrijdag 4 mei 2018 een winkel annex bedrijfspand te Apoera gesloten. Zij ging hiertoe over vanwege het explosieve gevaar dat dreigde. De brandweer van het gebied stuitte bij controlewerkzaamheden op deze zeer gevaarlijke situatie. 

Bij de winkel bevindt zich een opslagruimte met twee brandstoftanks. De één heeft een opslag van 5.000 liter diesel en de andere van 20.000 liter gasoline, waarvan de beide inlaten niet zijn voorzien van een goed sluitend deksel. Tevens bleek bij de inspectie dat er flessen van anderhalve liter in een teil onder de gasolinetank zijn geplaatst, bestemd voor verkoop. Een emmer deed dienst als vangbak voor lekkende brandstof. De brandstof wordt handmatig uit de tanks gehaald en verkocht aan derden. De ruimte is zeer beperkt zonder ventilatie. Ook is de elektra zeer onverantwoord aangelegd.

Op een afstand van ongeveer tien meter van dit pand is een opslagruimte voor zinkplaten met 35 gascylinders, waarvan 4 gevuld. Er is ook geen waterbron in de directe omgeving.

De bezorgde brandweer heeft direct aan de bel getrokken bij de districtscommissaris. Na afstemming met de politiecommandant ter plaatse zijn de brandweer, politie en bestuursdienst gelijk naar de winkel getogen.

Behalve het feit, dat de winkelier zich niet heeft gehouden aan de vergunningsvoorwaarden voor veiligheid bij de opslag en verkoop van brandstof zijn er ook andere ongeregeldheden geconstateerd. Twee Chinese werkers die zijn aangetroffen hebben geen bewijs om arbeid te mogen verrichten. Zij zijn aangehouden en voorgeleid voor overtreding een economisch delict. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werden zij, na bij proces-verbaal te zijn gehoord, heengezonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten