zaterdag 5 mei 2018

Indiase vicepresident M. Venkaiah Naidu voor 5-daags bezoek naar Guatemala, Peru en Panama

(Bron foto: Twitter)
Op de agenda staan vooral bilaterale handel en investeringen

Naidu bezoekt ook verschillende vooraanstaande universiteiten en leden van de Indiase diaspora


De Indiase vicepresident M. Venkaiah Naidu gaat vanaf zondag 6 mei 2018 voor een 5-daags bezoek naar  Guatemala, Peru en Panama. Bilaterale handel en investeringen zullen naar verwachting voornamelijk tijdens het bezoek worden besproken. 

Dit wordt het eerste buitenlandse bezoek van de vicepresident.

Hij zal worden vergezeld door een delegatie op hoog niveau, waaronder minister van Staat voor Tribale Zaken Jasvantsinh Sumanbahi Bhabhor, vier leden van het parlement en hoge functionarissen van de Indiase regering, zo bericht het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag 3 mei 2018.

Tijdens het bezoek zal de vicepresident vergaderingen houden op het hoogste niveau in de drie landen. Verder zal hij communiceren met een reeks respectieve parlementsleden van Guatemala, Peru en Panama. Een aantal bilaterale vraagstukken, waaronder de versterking van institutionele mechanismen voor politieke interacties, multilaterale aangelegenheden, handel en commercie, investeringen, informatietechnologie, capaciteitsopbouw, traditionele geneesmiddelen, ruimte, defensie en cultuur zullen naar verwachting tijdens het bezoek worden besproken.

Verder constateert het ministerie een toename van de bilaterale handel tussen Zuid-Amerika en India, vooral in handels- en investeringssectoren. Vicepresident Naidu zal ook verschillende vooraanstaande universiteiten van de drie landen bezoeken en verder leden van de Indiase diaspora die in de drie landen wonen.

Eerder, in juli 2014, bezocht premier Narendra Modi Brazilië en hield een bijeenkomst met verschillende Zuid-Amerikaanse leiders, gevolgd door zijn bezoek aan Mexico in 2016.

(Suriname Mirror/ANI/New Indian Express/IndiaBlooms)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten