zaterdag 5 mei 2018

Nog steeds geen koek en ei tussen CLO en C-47

Berenstein vindt dat CLO-bestuurslid Miskin geen bagage heeft om zitting te nemen in Investsur

Volgens de CLO probeert C-47 haar bonden over te nemen


De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) stoort zich eraan, dat de voorzitter van C-47 tevens coördinator van RaVakSur (Raad van Vakcentrales in Suriname), Robby Berenstein, uithaalt naar de vakcentrale. CLO-voorzitter Ronald Hooghart en bestuurslid Michael Miskin hebben op een persconferentie hun ongenoegen hierover geuit, aldus vandaag, zaterdag 5 mei 2018, Starnieuws.

De CLO heeft in februari 2016 schriftelijk meegedeeld aan de regering, geen deel uit te maken van RaVakSur. Berenstein heeft kritiek geuit op het beleid van de regering over de participatie van de vakbeweging. Raden van Toezicht worden door CLO ingevuld, die onder één hoedje zou spelen met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Miskin is de vertegenwoordiger van de vakbeweging in het Instituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname (Investsur). Berenstein vindt echter,dat Miskin geen bagage heeft om zitting te nemen in dit instituut.

Miskin zei na de persconferentie, dat Berenstein hypocriet is. Terwijl vorig jaar acties werden gevoerd door delen van de vakbeweging tegen de regering, zou Berenstein met Miskin hebben gebeld voor financiering van een project voor 1 miljoen euro.

Miskin is directeur van het Pensionfonds en heeft samen met Hooghart deze kwestie met Hoefdraad besproken. Er is toestemming gegeven om het project dat werkgelegenheid zal creëren, te financieren door het Pensionfonds. Miskin stelt, dat hij toen goed genoeg was voor Berenstein. Hij voerde aan, dat het Pensioenfonds nog steeds bereid is het project te financieren. Er is groen licht gegeven, maar de trekker van het project moet nog voldoen aan enkele voorwaarden.

Miskin zei ook, dat de CLO de vuile was niet buiten wil hangen, maar als de vakcentrale wordt aangevallen, zal ze niet zwijgen. Volgens de CLO probeert C-47 ook haar bonden over te nemen. Bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zou Robby Naarendorp van C-47 nul op het rekest hebben gekregen. Omdat, de CLO geen actie tegen de regering wil voeren, probeert C-47 bonden af te snoepen, aldus Miskin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten