woensdag 9 mei 2018

Veldslag tussen boze marktkooplui en politie in Santa Cruz, Bolivia

Marktkooplui weigeren hun kramen te verplaatsen naar nieuwe locatie


In de Boliviaanse stad Santa Cruz zijn politie en marktkooplui maandagavond 7 mei 2018 slaags geraakt. De kooplui moeten verhuizen, omdat hun kramen te veel vragen van de openbare voorzieningen.

Het onderhoud van het stroomnetwerk en het telefoonnetwerk wordt door de kramen bemoeilijkt.

Een grote groep rondtrekkende handelaren van de La Ramada-markt, geleid door Jaime Flores, weigert te worden verplaatst naar de nieuwe markt, die is opgezet door de burgemeester van Santa Cruz de la Sierra.

De spanning op de locatie, Avenue Grigotá, blijft bestaan nadat bij gewelddadige confrontaties  verschillende mensen gewond zijn geraakt.





Ongeveer 50 politieagenten, gesteund door gemeentelijke bewakers, kwamen rond elf uur in de avond in de buurt, maar konden zich niet voorstellen welk verzet ze zouden tegenkomen. Ze probeerden te handelen zoals ze hadden verwacht, maar het verzet was er onmiddellijk.

Bovendien waren er te midden van deze atmosfeer van spanning, tussen vuurwerk en traangas, verscheidene gewonden.


Van haar kant, in de vroege uren van de ochtend, toen de schermutselingen werden geregistreerd, liet de voorzitster van de gemeenteraad van Santa Cruz de la Sierra, Angélica Sosa, via haar Facebook-account weten dat er meer dan 30 gendarmes gewond waren geraakt als gevolg van de confrontatie. met de kooplui, die ook een busje van de gemeente verbrandden.


De autoriteit maakte duidelijk, dat noch de gendarmerie noch de gemeenteambtenaren niet van plan waren het tot een confrontatie te laten komen en niet geloofden dat zij (marktkooplui) op die manier zouden reageerden. Aan de andere kant was het exacte aantal gewonden niet gespecificeerd, maar alleen in de gemeentelijke garde zijn er minstens 20, een cijfer dat kan groeien, omdat het rapport van de andere secretariaten die deelnamen aan de interventie nog niet beschikbaar is.


(Suriname Mirror/Bolivia.com/Twitter/ABC Internacional/Facebook/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten