woensdag 9 mei 2018

Bewoners van Pontbuiten dreigen rechtszaak aan te spannen tegen de Staat

Inter City, een evenementenlocatie, zou voor geluidsoverlast zorgen in woonomgeving

- Vergunning van organisator is ingetrokken, maar man achter protest wil intrekking op schrift zien
- Pet's Promotion: 'Initiatiefnemer verkondigt alleen maar leugens'


Bewoners van Pontbuiten dreigen binnenkort een rechtszaak aan te spannen tegen de Staat, omdat hun leefgenot in het weekend ernstig wordt verstoord door geluidsoverlast. Het lawaai is afkomstig van Inter City, een evenementenlocatie in hun woonomgeving. Dat zegt Sharief Mahaboeb, initiatiefnemer van het bewonersprotest, vandaag, woensdag 9 mei 2018, in de Ware Tijd.

'Tijdens mijn buurtonderzoek huilde een bejaard koppel dat ze niet tegen het lawaai kunnen. Ze smeekten me om wat eraan doen. Ook vertelde een man me, dat zijn vrouw en kinderen midden in de nacht naar een andere locatie moesten gaan om te slapen', zegt Mahaboeb die een appartementencomplex bezit aan de Indira Gandhiweg, in de buurt van Inter City.

'Ik had een contract van een jaar met iemand van Staatsolie, maar door het lawaai heeft de persoon de overeenkomst beëindigd. Ook krijgt ik klachten van mensen die in de appartementen logeren, dat ze last ondervinden van de luide muziek die tot half zeven in ochtend duurt.'

Nadat hij de bewoners had gemobiliseerd, heeft de initiatiefnemer begin april gesproken met districtscommissaris Remy Pollack van Paramaribo Zuid-West. Hij zegt dat de die hem toen heeft voorgehouden, dat de vergunning van de organisator, die eind april verloopt, niet wordt verlengd. Mahaboeb is onlangs verhaal gaan halen op het commissariaat, maar de Pollack was niet binnen.

'Ik heb de assistent van de districtscommissaris gezegd  dat ik niet op oorlogspad wil gaan, maar dat we geen andere keuze hebben. Want de belangen van mij en de mensen wegen zwaarder dan de kermis. We zullen een Kort Geding aanspannen tegen de overheid.' Hij heeft achteraf begrepen dat de vergunning van de organisator is ingetrokken, maar wil dat liever zwart op wit zien.

Jairadj Gajadien, directeur van Pet's Promotion, zegt dat Mahaboeb om persoonlijke redenen buurtbewoners tegen hem mobiliseert. 'Ik heb hem geld geleend en als je me niet kan betalen, komt je bezit op de veiling terecht', zegt Gajadien. Hij beweert, dat de initiatiefnemer alleen maar leugens verkondigt. Gajadien ontkent, dat er tot half zeven 's morgens muziek wordt afgedraaid bij Inter City. Hij zegt dat zijn vergunning niet is ingetrokken.

Mahaboeb stellt, dat hij tijdens zijn onderzoek met de dood is bedreigd door Gajadien. Hij heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie. Gajadien zegt, dat hij Mahaboeb nimmer met de dood heeft bedreigd. 'Ik heb hem uitgescholden toen hij me erop wees dat ik geen evenementen daar mag organiseren.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten