woensdag 9 mei 2018

Assemblee beslist over twee ingediende interpellatievoorstellen

Coalitie èn oppositie willen door regering geïnformeerd worden over visserijsector

Oppositie wil ook informatie over gang van zaken rond medicijnen en aankoop medische apparatuur


De Nationale Assemblee (DNA) zal morgen tijdens een openbare vergadering een besluit nemen over de twee interpellatievoorstellen die ingediend zijn. Dit meldt Starnieuws vandaag, woensdag 9 mei 2018.

De coalitie heeft gevraagd een vergadering te beleggen waarin de regering informatie moet verstrekken over de veiligheid van de vissers op zee en de verdere ontwikkeling van de sector.

Oppositie fracties hebben een vergadering over deze zelfde kwestie aangevraagd en zij hebben ook geïnterpelleerd over de gezondheidszorg. De coalitieleden willen informatie van de regering over de situatie binnen de visserijsector.

Sinds de brute overval op zee op 27 april, waarbij levens te betreuren zijn, is de situatie in de sector onoverzichtelijk. Veel vissers willen onder deze omstandigheden niet terug naar zee. Minister Ronni Benschop van Defensie heeft zaterdag beloofd, dat de situatie binnen een week genormaliseerd zal zijn.

De oppositielfracties willen dat de regering verantwoording aflegt over situaties die zich voordoen in de gezondheidszorg. De Assembleeleden wille weten hoe op korte termijn de regering deze problemen structureel zal oplossen om de toegang tot goede gezondheidszorg en medicamenten aan de samenleving en de verzekerden te garanderen. Zij willen ook opheldering over de aankopen die de minister van Volksgezondheid doet. De Assembleeleden wensen opheldering over of de comptabele procedures in acht zijn genomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten