woensdag 9 mei 2018

Officiële publicaties Publicatieblad en Landscourant Curaçao voortaan elektronisch beschikbaar

Elektronische versies zijn uiteraard financieel voordeliger voor de overheid


Alle officiële publicaties in het Publicatieblad en de Landscourant zullen voortaan ook elektronisch beschikbaar zijn. En per 1 januari 2019 worden de publicaties niet meer via het Publicatieblad en de Curaçaosche Courant gedrukt. Daarvoor is onlangs een nieuwe Landsverordening aangeboden aan de regering, de Landsverordening elektronische bekendmaking, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 9 mei 2018.

Hoewel dit financieel voordeliger is voor de overheid, zullen de drukkerij die het Publicatieblad drukt en de Curaçaosche Courant een belangrijke opdrachtgever kwijtraken.

In de Memorie van Toelichting (MvT) wordt uitgelegd:

'In de afgelopen jaren heeft de overheid gemiddeld 221.000 gulden per jaar aan kosten gemaakt voor het uitbrengen van het Publicatieblad en het plaatsen van bekendmakingen in de Curaçaosche Courant. Op het moment dat de overheid overstapt naar elektronische uitgifte van het Publicatieblad en de Landscourant, worden deze kosten aanzienlijk verminderd. De regering heeft per brief van 5 september 2017 aan de betrokken drukkerijen kenbaar gemaakt dat de overheid per 1 januari 2019 geen gebruik meer zal maken van hun diensten voor bekendmakingen conform de Bekendmakingsverordening.'

De Raad van Advies (RvA) beveelt het treffen van een overgangsregeling voor. Het is niet duidelijk of de regering daar ook gehoor aan heeft gegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten