woensdag 9 mei 2018

Bee (ABOP) trekt aan de bel over situatie rond laden boomstammen in containers

Gevaarlijke situaties op Oost-Westverbinding ter hoogte van kilometer 25 bij plantage De Hulp

Trucks staan voor de helft op het wegdek...


Parlementariër Marinus Bee (ABOP) maakt zich zorgen over de onveilige verkeerssituatie op de Oost-Westverbinding ter hoogte van kilometer 25 nabij plantage De Hulp. Houtblokken worden vanaf een truck ingeladen in containers, terwijl de truck voor de helft op het wegdek staat. Hierdoor wordt de doorgang van het aankomende verkeer gehinderd en ontstaat een onveilige situatie. 

Bee heeft zelfs een situatie meegemaakt, waarbij aan weerszijden van de weg containers werden ingeladen. Meerdere burgers hebben zijn aandacht hiervoor gevraagd. 'De situatie vormt niet alleen gevaar voor weggebruikers, maar de weg gaat ook kapot', aldus het Assembleelid vandaag, woensdag 9 mei 2018, in de Ware Tijd.

Districtscommissaris Ajaikoemar Kali zegt, dat hij op de hoogte is dat er houtblokken langs de weg worden geplaatst voor verder transport. Hij zal spoedig zelf een kijkje nemen. 'Overigens, de politie moet erop toezien dat de voorwaarden worden nageleefd die in de beschikking van het ministerie van Openbare Werken zijn opgenomen', stelt Kali.

Het dertig kilometer geasfalteerde weggedeelte van de Oost-Westverbinding tussen Tamanredjo en Stolkertsijver is vijf jaar geleden opgeleverd door het aannemingsbedrijf MNO Vervat. De werkzaamheden hebben ongeveer twee jaar geduurd. Dit weggedeelte is slechts circa een vijfde van de totaal geasfalteerde weg.

Door de vele wegverzakkingen als gevolg van zwaar beladen vrachtwagens had de toenmalige minister van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer, Steven Relyveld, drie jaar geleden al geopperd om het transport van boomstammen over land te verbieden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten