woensdag 9 mei 2018

Leden Nationaal Jeugdparlement na zo'n vijf maanden weer eens bijeen

Jeugdparlementariërs maken kennis met minister Lalini Gopal van Sport- en Jeugdzaken

(Bron foto: NII)

 Na ongeveer vijf maanden zijn de leden van het Nationaal Jeugdparlement zaterdag 5 mei weer bij elkaar gekomen in huishoudelijk verband. Logistieke uitdagingen (ofwel achterstallige betalingen aan de jeugdparlementariërs) en verandering hebben onder andere gemaakt dat de vergadering niet uitgeschreven kon worden, zo schrijft althans vandaag, 9 mei 2018, het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Minister Lalini Gopal van Sport- en Jeugdzaken heeft gebruik gemaakt van de gelegenheid om kennis te maken met het volledig team van parlementariërs. Na het aantreden van minister Gopal is in gesprek met de voorzitter, ondervoorzitter, de eerste plaatsvervanger van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) en de leiding van het Nationaal Jeugd Instituut gekeken naar oplossingsmodellen voor de uitdagingen waarvan er tot nog toe een lijst is opgemaakt.

Prioriteit was vooral het uitschrijven van meer vergaderingen, maar ook trainingen voor de parlementariërs waarmee capaciteitsversterking een feit kan worden.

Tijdens een vragenronde hebben enkele jeugd parlementariërs van de districten aangegeven dat de dependances van het ministerie onbemand zijn. Ook is extra aandacht gevraagd voor goede communicatie vanuit de leiding van het ministerie met het NJP.

Leden hebben de afgelopen maanden een minder prettige ervaring gehad met het ministerie, daar zij informatie vanuit de media moesten vernemen. De bewindsvrouwe drukte de parlementariërs op het hart om de structuren te volgen voor het aankaarten van problemen, maar ook voor alle voorstellen die verbetering of versterking van het beleid teweeg kunnen brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten