woensdag 9 mei 2018

Henk Kamp benoemd als lid in Colleges financieel toezicht

(Bron foto: Cft)
Oud-minister Kamp volgt per 1 juli huidig lid Sybilla Dekker op

- 'Met het vertrek van Sybilla nemen we afscheid van een zeer gewaardeerd en betrokken lid'
- Kamp heeft een lange staat van dienst in het openbaar bestuur


Oud-minister Henk Kamp zal per 1 juli 2018 zitting nemen in het College financieel toezicht (Cft) Curaçao en Sint Maarten en het Cft Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Voor het College Aruba financieel toezicht gaat de benoeming in per 1 augustus. Voorgedragen door Nederland zal hij het huidige lid Sybilla Dekker opvolgen, zo bericht het Cft vandaag, woensdag 9 mei 2018.

Voorzitter Raymond Gradus: 'Henk Kamp is iemand met grote bestuurlijke ervaring en veel affiniteit met het Caribisch gebied; met het vertrek van Sybilla Dekker zou een gat ontstaan, dat nu gelukkig direct wordt opgevuld. Gezien de stand van de overheidsfinanciën in de landen, die veel aandacht vraagt, ben ik blij met de expertise die Henk inbrengt.'

De Rijksministerraad heeft op 9 mei 2018 ingestemd met de benoeming van Henk Kamp in de Colleges financieel toezicht. Eerder had de Ministerraad dat al gedaan met zijn benoeming in het Cft BES.

Henk Kamp heeft een lange staat van dienst in het openbaar bestuur. Zo was hij vóór zijn ministerschap gemeenteraadslid, wethouder, lid van de Provinciale Staten van Gelderland en lid van de Tweede Kamer. In de kabinetten Balkenende I en II/III was hij respectievelijk minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en van Defensie. Daarna was hij wederom lid van de Tweede Kamer en twee jaar commissaris voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Vervolgens is hij minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geweest in het kabinet Rutte I en als laatste minister van Economische Zaken in het kabinet Rutte II.

Op dit moment heeft hij nog diverse nevenfuncties onder meer als voorzitter van de branchevereniging van organisaties die actief zijn op het gebied van zorg en ondersteuning aan ouderen, (chronisch) zieken en jeugd, en als voorzitter van de raad van toezicht bij een ziekenhuis.

Henk Kamp volgt zijn oud-collega Sybilla Dekker op die sinds 2012 twee perioden lid van het Cft is geweest. Sybilla Dekker was minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer in het kabinet Balkenende II/III. De zittende leden van het Cft zullen deze zomer afscheid van haar nemen.

Raymond Gradus geeft aan: 'Met het vertrek van Sybilla nemen we afscheid van een zeer gewaardeerd en betrokken lid, zij had altijd oog voor de Caribische context en de bestuurlijke verhoudingen, waarbinnen het financieel toezicht moet opereren. Met de overige leden zie ik uit naar de samenwerking met Henk Kamp.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten