zondag 13 mei 2018

In het Koropina bos verdwaalde jager Robby Marengo (63) terecht

(Bron foto: BIC Para)
Vermoeide jager ontdekt door drie mannen van plantage La Prosperité


De in het Koropina bos verdwaalde jager Robby Marengo (63) van plantage La Prosperité (Bersaba) is terecht. Hij werd, met verlies van kracht, zwakte en vermoeidheid, ergens achter de oude spoorbaan nabij '3e Kokro' ontdekt door drie mannen van de plantage. Dit bericht zaterdagavond 12 mei 2018 het Burger Informatie Centrum (BIC) Para.

De jager was sinds vrijdagochtend verdwaald in het Koropina bos. Hij had telefonisch contact met de politie en familie om melding te maken van zijn desoriëntatie. Hij heeft in de regen, in een boom ergens in het bos, de nacht doorgebracht. Militairen, plantagebewoners, familie en de bemanning van een helikopter hebben de hele dag naar hem gezocht.

Met tranen in de ogen van blijdschap werd de man opgewacht aan de rand van het bos door belangstellenden. In opdracht van de politie is de jager meteen afgevoerd naar het medisch centrum Lelydorp voor onderzoek.

Volgens districtscommissaris Armand Jurel van Para is 'er een steen van zijn hart gevallen'. Hij heeft vrijdag tot in de late avond met de familie gebeden dat alles goed kwam.

Jurel is de ministers van Defensie en Justitie en Politie erg dankbaar voor hun ondersteuning. Militairen, bestuursdienst, buurtbewoners, en de bemanning van een helikopter krijgen allen erkentelijkheid van de districtscommissaris.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten