zondag 13 mei 2018

Boliviaanse leger wil uitbreiding van militaire samenwerking met Iran

(Bron foto: Tehran Times)
'Onze natie kent Bolivia als een land dat weerstand heeft geboden tegen de wensen van de VS'


De chef van de Iraanse strijdkrachten Mohammad Hossein Baqeri zei zaterdag 12 mei 2018, dat het Boliviaanse leger geïnteresseerd is in uitbreiding van de militaire samenwerking met Iran en dat dit wordt verwelkomd door Teheran. 

'Onze natie kent Bolivia als een land dat weerstand heeft geboden tegen de wensen van de VS en de Boliviaanse strijdkrachten hebben veel inspanningen geleverd voor de onafhankelijkheid van het land waaraan we grote waarde hechten', vertelde hij verslaggevers na zijn ontmoeting met de Boliviaanse opperbevelhebber van de Gewapende Krachten Admiraal Yamil Octavio Borda Sosa in Teheran.

Hij sprak de hoop uit, dat het bezoek van de hoogste Boliviaanse militaire commandant de twee landen dichter bij elkaar zou brengen. 'Het Boliviaanse leger heeft belangstelling getoond voor technische en militaire samenwerking, huisvestingsprojecten voor de strijdkrachten en trainingsprogramma's, diat we allemaal steunen', aldus Press TV, die Baqeri citeerde.

Sousa zei dat zijn reis naar Iran gericht was op het uitbreiden van relaties. 'Ik draag de boodschap van vriendschap over namens de Boliviaanse regering en de bevolking', zei hij.

De Boliviaanse commandant arriveerde vrijdag in Iran. Admiraal Sosa zal nog andere Iraanse militaire functionarissen ontmoeten, evenals minister van Defensie Brigadegeneraal Amir Hatami tijdens zijn verblijf in Teheran.

(Suriname Mirror/Tehran Times)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten