zondag 13 mei 2018

Gegevens van 4.5 miljoen biologische soorten uit Midden-Amerika en Zuid-Amerika nu op internet

'Gegevens van het grootste belang voor taxonomie, ecologie en instandhouding soorten'


Gegevens van 4.5 miljoen biologische soorten, met name insecten en planten, uit Costa Rica, Midden-Amerika en Zuid-Amerika, verschijnen vanaf zaterdag 12 mei 2018 op internet, dankzij het Nationaal Museum van dit land. 

'De gegevens in het informatiesysteem opslaan is van het grootste belang voor de taxonomie, ecologie en instandhouding van soorten en ecosystemen in Costa Rica, de Midden-Amerikaanse regio en Zuid-Amerika', aldus Cecilia Pineda, hoofd van de afdeling Natuurgeschiedenis van het Nationaal Museum van Costa Rica.


Ze zegt, dat de informatie beschikbaar is op de website http://specify7.museocostarica.go.cr:8080/specify-solr/, van het Nationaal Museum van Costa Rica.

Pineda stelt, dat toegang tot deze gegevens een fundamentele input wordt voor grote instandhoudingsprojecten en onderzoek naar de biodiversiteit in de regio, evenals voor informatie van de wetenschappelijke gemeenschap en het publiek in het algemeen.

'Op dit moment zijn de institutionele inspanningen gericht op zuivering, vanuit biologisch oogpunt, van de informatiesystemen, werkzaamheden die het mogelijk maken om de wetenschappelijke kwaliteit van de gegevens en de toegang daartoe te behouden, faciliteren dat wetenschappelijke specialisten bijdragen leveren aan dit proces.'

(Suriname Mirror/Prensa Latina/El Pais Costa Rica)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten