zondag 20 mei 2018

Cuba bevestigt dat door vliegtuigcrash ten zuiden van Havana 110 inzittenden zijn gedood

Onder slachtoffers zijn tien Cubaanse predikanten en hun partners


De Cubaanse autoriteiten hebben in de nationale media bevestigd dat door de vliegtuigcrash ten zuiden van hoofdstad Havana 110 mensen om het leven zijn gekomen. Eerder was sprake van meer dan honderd doden en drie zwaargewonden.

Het team dat onderzoek doet naar het neerstorten van de Boeing 373-200 heeft zaterdag 19 mei 2018 een van de zwarte dozen gevonden tussen de brokstukken. De vluchtrecorder verkeert volgens de minister van Verkeer Adel Yzquierdo in goede staat.


Onder de slachtoffers zijn tien Cubaanse predikanten en hun partners. Ze waren in de hoofdstad Havana geweest voor een conferentie en zouden terugkeren naar hun gemeentes in het oosten van het land.

Aan boord waren 102 Cubanen, drie buitenlandse toeristen, twee buitenlandse inwoners van Cuba en zes Mexicaanse bemanningsleden. Drie Cubaanse vrouwen hebben de vliegramp overleefd, maar hun toestand is kritiek.

Klik hier voor een lijst met namen van de passagiers en hier een tijdlijn van gebeurtenissen.


Het toestel, een Boeing 737 uit 1979 stortte kort na het vertrek van de luchthaven van Havana neer. Ooggetuigen zagen dat het vliegtuig in brand vloog, een scherpe bocht maakte en neerstortte in een veld. Mogelijk maakte de piloot de bocht om te voorkomen dat de Boeing in een dicht bewoond gebied zou neerstorten.



De Cubaanse autoriteiten hebben een commissie samengesteld die onderzoek moet doen naar de ramp.

De Cubaanse staatsluchtvaartmaatschappij Cubana had de Boeing gehuurd van een kleine Mexicaanse chartermaatschappij, die ook de bemanning leverde. Cubana staat niet bekend als onveilig, maar door de slechte staat van de luchtvloot zijn er veel vertragingen en annuleringen en moeten er buitenlandse toestellen gehuurd worden.

(Suriname Mirror/Al Jazeera/NOS/De Telegraaf/Twitter/YouTube/Granma)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten