zondag 20 mei 2018

Korps Politie Suriname: 'Roofverdachte in laadbak politievoertuig niet beschoten'

'Verdachte op filmpje heeft geen schotverwonding'


Het Korps Politie Suriname bericht zaterdagavond 19 mei 2018, dat het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) vrijdag drie roofverdachten heeft aangehouden. Een vierde verdachte, die op de vlucht sloeg, negeerde waarschuwingsschoten, waardoor de politie genoodzaakt was gericht te schieten. Hij overleed voor de komst van een ambulance. 

Zonder in het bericht een locatie te vermelden, gaat het waarschijnlijk om het incident in de Groenhartstraat in Abrabroki, waarbij een -  waarschijnlijk ongewapende - vluchtende verdachte van diefstal met geweld in politieressort Zanderij door meerdere politiekogels werd gedood. Maar, met geen woord rept de politie over de vraag of de doodgeschoten verdachte ongewapend was.....

Op een filmpje, dat op social media circuleert, is een van de aangehouden verdachten in een laadbak van een politievoertuig te zien. De verdachte, die op een gegeven moment opstaat, wordt door een agent opgedragen weer te gaan zitten. Hij weigert dit echter en wordt door een agent gedwongen te gaan zitten.

Een groep personen liep vervolgens in de richting van het politieauto en ging te keer. Zij weigerde afstand te nemen van het voertuig en liepen dreigend op politiemannen af. Er is toen een waarschuwingsschot gelost om hen op andere gedachten te brengen. Op het filmpje is de knal van het schot te horen, maar verder is er niets in beeld.

Personen geven aan, dat zij getuige zijn geweest van het feit, dat de verdachte door een agent door het hoofd is geschoten en dat de man al een schotwond in zijn buikstreek had. De verdachte in het politievoertuig is volgens de politie niet beschoten, niet in zijn buikstreek noch door zijn hoofd. Hij is net als de rest na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

(Suriname Mirror/Korps Politie Suriname)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten