zondag 20 mei 2018

Wit-Rusland en Ecuador verstevigen onderlinge betrekkingen

BuZa-minister van Ecuador María Fernanda Espinosa Garcés ontmoet president Loekashenko


De president van Wit-Rusland acht het noodzakelijk om een actieplan voor de nabije toekomst te hebben en de betrekkingen tussen Wit-Rusland en Ecuador weer op te bouwen. Deze verklaring werd afgelegd door Alexander Loekashenko tijdens een ontmoeting met de minister van Buitenlandse Zaken (BuZa) van Ecuador, María Fernanda Espinosa Garcés.


Ecuador is een Latijns-Amerikaans land dat cruciaal is voor het opbouwen van relaties met de hele regio. Alexander Loekashenko merkte ook op, dat de twee landen goede politieke betrekkingen hebben en dat hun standpunten op de internationale agenda vergelijkbaar zijn.

Minsk en Quito werken constructief samen in alle internationale organisaties, met name in de VN. Handel en economische samenwerking zouden de basis moeten vormen voor een routekaart van de twee landen.

Bepaalde gezamenlijke projecten moesten worden onderbroken vanwege de moeilijke economische situatie in Ecuador. Maar, dit jaar heeft een merkbare stijging van de omzet plaatsgevonden - het heeft bijna 45 miljoen dollar bereikt. Tot dusver koopt Wit-Rusland meer dan het verkoopt. Ecuador heeft veel vraag naar Wit-Russische meststoffen, voedsel en olieproducten.

(Suriname Mirror/tvr.by/andes.info.ec/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten