vrijdag 13 april 2018

Werner Wiels nooit benaderd om mee te werken aan onderzoek Soab naar uitgaven MDPT

'Ik ben noch verbaal, noch schriftelijk door Soab gevraagd om medewerking te verlenen'


Werner Wiels is nooit benaderd om medewerking te verlenen aan het onderzoek van Soab naar de uitgaven van het Multidisciplinair Projectteam (MDPT). Dat laat het voormalig hoofd van dat team in een officiële persverklaring weten, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 13 april 2018. 

'Ik ben noch verbaal, noch schriftelijk door Soab gevraagd om medewerking te verlenen voor het toen lopende onderzoek', aldus Wiels.

'Nadat ik in november 2017 in de pers kennis had genomen van berichtgevingen dat ik medewerking zou hebben geweigerd, heb ik via mijn raadsman op 14 november 2017 een brief gestuurd naar Soab waarin ik heb gevraagd aan te tonen op welke dag en op welke wijze mij om medewerking is gevraagd. Soab heeft middels haar advocaat vervolgens laten weten dat MDPT mij heeft gevraagd mee te werken aan het onderzoek en dat ik zou hebben geweigerd. Wel, ik ben op geen enkel moment door het MDPT benaderd met het verzoek mee te werken aan het onderzoek van Soab.'

Via zijn advocaat heeft Wiels - zo stelt hij in de persverklaring - de conceptrapporten van Soab opgevraagd en uiteindelijk ook gekregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten