vrijdag 13 april 2018

Videobeelden van harde aanpak bejaarde ventster door agent zorgen voor woedende reacties

'Politie zou rovers op hardhandige wijze moeten aanpakken'...


Het Dagblad Suriname bericht vandaag, vrijdag 13 april 2018, dat op social media een video circuleert waarop duidelijk te zien is, dat een bejaarde vrouw heel bruut en ruw wordt behandeld door een lid van vermoedelijk het Korps Politie Suriname, in de binnenstad van Paramaribo. 

De geschatte leeftijd van de vrouw zal 70+ zijn. Ze smeekt de man in blauw uniform om haar met rust te laten. Helaas, het schijnt dat de man oorkleppen op heeft, zo schrijft het dagblad.

Heel duidelijk is te zien, dat haar witte emmer op hardhandige wijze wordt afgepakt. De vrouw op leeftijd probeert tegen te stribbelen, maar is niet opgewassen tegen de politieman. Omstanders schromen er niet voor om hem uit te schelden.

Ook op social media wordt onthutst gereageerd. Burgers nemen geen blad voor de mond en geven aan, dat de eenheden juist rovers op hardhandige wijze moeten aanpakken, zodat de samenleving gevrijwaard wordt van criminaliteit.

Verder is het ook een feit, aldus het dagblad, dat niet slechts de oude bejaarde vrouw deel uitmaakt van de straatventers in de binnenstad van Paramaribo. Het krioelt letterlijk van de straatventers. Indien de beleidsmakers over willen gaan tot ordening, dient er een consequent beleid gevoerd te worden waar iedereen gelijk wordt behandeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten