vrijdag 13 april 2018

Vier ministers op Curaçao tekenen Nationaal Plan tegen Geweld

(Bron foto: Jeu Olimpio/Antilliaans Dagblad)
Plan beoogt bestrijding van geweld in de huiselijke en relationele sfeer


Vier ministers hebben gisteren het Nationaal Plan tegen Geweld getekend. 'Een historisch moment', aldus voorvechtster van vrouwenrechten Jeanne Henriquez, namens de ngo’s die zich inzetten voor verbetering van de sociale ontwikkeling op Curaçao, vandaag, vrijdag 13 april 2018, in het Antilliaans Dagblad.

Het Nationaal Plan tegen Geweld is tot stand gekomen op initiatief van minister Hensley Koeiman (MAN) van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn. De andere ondertekenaars zijn minister van Justitie Girigorie (PAR), minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, Alcalá-Wallé (PAR) en minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Suzy Camelia-Römer (PIN).


De ministers erkennenm dat het beleid erop gericht dient te zijn ‘dat er een cultuur gaat ontstaan waarin men elkaar genoeg vertrouwt om samen te willen werken in tegenstelling tot de bestaande cultuur van niet samen willen werken. Hierdoor zal interministerieel, intersectoraal en integrale samenwerking, inclusief tussen organisaties onderling een feit worden’.

Er komen een interministeriële werkgroep en een centrale commissie belast met toezicht op de uitvoering van het Nationale Plan tegen Geweld.

Dit plan beoogt bestrijding van geweld in de huiselijke en relationele sfeer, in het bijzonder bescherming van kinderen tegen fysiek geweld en seksueel misbruik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten