vrijdag 13 april 2018

Vicepresident Ashwin en ministers Pengel en Ferrier bezoeken in aanbouw zijnde studentenwoningen

'Deze campus is heel speciaal en de voorzieningen zijn crème de la crème'


Vicepresident Michael Ashwin Adhin en de ministers van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Patrick Pengel, en Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), Lillian Ferrier, hebben een oriëntatiebezoek gebracht aan de in aanbouw zijnde studentenwoningen.

Tijdens het bezoek woonden de bewindslieden een presentatie bij over het project dat wordt opgezet op het universiteitscomplex en kregen vervolgens een rondleiding.

Adhin geeft donderdag 12 april 2018 in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut dat de studentenwoningen, in het bijzonder voor studenten in de buitenwijken en het binnenland, een bijzondere uitkomst gaan bieden.

Verder stelt de vicepresident dat er invulling is gegeven aan de visie van de president om de toegankelijkheid van studenten van buiten Paramaribo mogelijk te maken. De minister van OWC vindt het opzetten van de studentenwoningen een geweldig initiatief. 'Deze campus is heel speciaal en de voorzieningen zijn crème de la crème', sprak de minister.

Volgens de bewindsvrouwe is het belangrijk voor studenten om hun eigen campus te hebben zodat zij vooral niet ver hoeven te reizen. Het ligt in de bedoeling om de eerste fase van het project in september 2018 af te ronden zodat de eerste groep studenten hun intrek kunnen nemen in oktober van dit jaar. Zowel Adhin als de ministers zijn onder de indruk van het verloop van de werkzaamheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten