vrijdag 13 april 2018

Ten minste 8 mijnwerkers gedood en 12 gewond in Bolivia bij ontploffing in Huanuni-tinmijn

(Bron foto: Jornadanet)
Een vrachtwagen met mijnwerkers en dynamiet ontploft


Ten minste acht mensen zijn gedood en 12 gewond in Bolivia, toen een vrachtwagen met mijnwerkers en dynamiet ontplofte op woensdag 11 april 2018 in de Huanuni-tinmijn in het zuidwesten van het land.


Op dit moment zijn de oorzaken onbekend, maar het incident deed zich voor toen het voertuig afdaalde naar een helling op 240 meter diepte van een afzetting, volgens het kantoor van de burgemeester.

De minister van Overheid, Carlos Romero, legde uit, dat het incident plaatsvond rond vier uur lokale tijd, toen de arbeiders hun werkdag begonnen, en dat de gewonden werden geëvacueerd naar ziekenhuizen in Oruro, 180 kilometer ten zuiden van La Paz.

Romero gaf ook aan, dat twee commissies naar de site zijn gegaan, een samengesteld uit autoriteiten van zijn ministerie en een andere bestaande uit specialisten in explosieven van de politie, om een ​​onderzoek naar de mogelijke oorzaken aan te vatten.

(Bron: Google Earth/Suriname  Mirror)
President Evo Morales heeft zelf opdracht gegeven tot een onmiddellijk onderzoek naar de explosie. De president uitte via Twitter zijn solidariteit met de families van de doden en gewonden, de Central Obrera Boliviana (COB) en de vakbondsfederatie van Boliviaanse werknemers (FSTMB).


In verklaringen aan de digitale krant La Razón van Bolivia, zei Elias Colque, voormalig leider van de Huanuni Mijnbouw Vakbond, dat operaties in de mijn snel worden opgeschort.

Huanuni is de grootste staatstinmijn van het land en heeft meer dan 2.500 mijnwerkers in dienst die dynamiet gebruiken voor hun dagelijkse taken.



(Suriname Mirror/EFE/AP/La Razón de Bolivia/YouTube/France24/Twitter/Jornadanet)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten