vrijdag 13 april 2018

Guyanees vliegtuigje maakt noodlanding op het vliegveld van rijstbedrijf Manglie

De Maule M-7-235C Orion kreeg motorpech


Een Guyanees vliegtuigje (Maule M-7-235C Orion) heeft donderdagmiddag 12 april 2018 een noodlanding gemaakt op het vliegveld van rijstbedrijf Manglie aan de Ataoelahweg. Regiocommandant Wiedjakoemar Oedit van het Korps Politie Suriname bevestigt op Starnieuws, dat de politie ter plekke een vliegtuigje aangetroffen heeft met registratienummer N235HC. 

Bij het onderzoek is gebleken, dat dit vliegtuigje was opgestegen in Guyana en had als bestemming Frans-Guyana. Op een bepaald moment had het toestel motorpech. De bemanning kon niet meer terugkeren naar Guyana. Besloten werd een noodlanding te maken.

De piloot had eerder contact gemaakt met de Surinaamse luchtvaartautoriteiten met de mededeling dat gebruik zou worden gemaakt van het Surinaamse luchtruim om naar Frans-Guyana te gaan. Op een gegeven moment was het contact verbroken. Toen een airstrip in zicht kwam, werd de noodlanding ingezet.

De politie is bezig met het onderzoek. Het vliegtuig wordt bewaakt. Er is contact gelegd met de procureur-generaal en luchtvaartwaakhond CASAS. Tot nu toe is volgens Oediet gebleken dat het gaat om een noodlanding.

De Ware Tijd meldt onder  andere: 'De twee passagiers – een Amerikaan en een Argentijn – zijn afgevoerd naar het politiebureau in verband met het onderzoek.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten