vrijdag 13 april 2018

281 Verdachte afpersers in Colombia in vijf jaar tijd gearresteerd in grootse 'Operatie Aurora'

(Bron foto: Minuto30)
President Santos: 'Er zal geen wapenstilstand zijn met criminele bendes'


Volgens de aanklager in Colombia zijn 281 vermeende afpersers in vijf jaar tijd gearresteerd in het grootste offensief van zijn soort. De massale Operatie Aurora voerde 251 acties uit in 26 provincies van Colombia, waarbij 38 criminele groepen het doelwit waren, aldus de website van de procureur-generaal donderdag 12 april 2018. 

Het kantoor zei, dat het offensief de betaling van $ 584.000 aan afpersingsgelden heeft voorkomen. President Juan Manuel Santos prees staatsstrijdkrachten voor de operatie op Twitter en zei dat 'er geen wapenstilstand zal zijn met criminele bendes:


De gezamenlijke operatie werd uitgevoerd door het Parket, de Nationale Politie, het centrale commando van het leger en het Technisch Onderzoekskorps (CTI). Honderden smartphones, simkaarten en geheugenkaarten werden in beslag genomen.

De aanklager zei, dat het daarop zal zoeken naar bewijs van afpersingsoperaties uitgevoerd door de beoogde criminele groepen.

Volgens de autoriteiten hebben meer dan 1.000 politieagenten en Officieren van Justitie de operatie uitgevoerd. Een team van 80 rechercheurs en 20 Officieren van Justitie zal belast zijn met het indienen van de strafrechtelijke aanklacht voor rechtbanken.

(Suriname Mirror/Colombia Reports/El Heraldo/Twitter/Minuto30)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten