zondag 11 maart 2018

Leden Organisatie van Bus- en Boothouders schorten actie op

Regering krijgt twee weken de tijd om orde op zaken te stellen

'De bal ligt op de speelhelft van de regering'


De algemene ledenvergadering van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) heeft gisteravond besloten de actie op te schorten. De regering krijgt twee weken de gelegenheid om orde op zaken te stellen. Hiertoe is een motie aangenomen in Mata Gauri. 

Kenneth Themen, voorzitter van de OBS, zegt vanochtend, zondag 11 maart 2018, op Starnieuws dat de bussen die rijden voor het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) vanaf vandaag de draad oppakken. De bushouders moeten voor februari nog het salaris ontvangen. Dit moet de komende week wel een feit zijn.

Met de regering is een principe-overeenkomst gesloten door de OBS. De leden willen de afspraken die gemaakt zijn, via een afgebakend tijdspad uitgevoerd hebben. De vergadering wil eveneens dat de betaling aan de bus- en boothouders op een efficiënte manier moet plaatsvinden en niet zoals nu het geval is. Door het handmatig invoeren van alle gegevens en de lange bureaucratische weg die bewandeld wordt, is er steeds vertraging. Er moet een protocol van worden gemaakt.

Het schoolvervoer is vanaf morgen weer aan het rijden en varen.

In de twee weken, tot uiterlijk 27 maart, heeft de regering de ruimte om zaken rond te maken. Themen zegt, dat de motie die aangenomen is doorgestuurd zal worden naar de regering. Hierin staat aangegeven wat de algemene ledenvergadering verwacht van de regering.

De OBS biedt haar verontschuldiging aan voor het ongerief dat is ontstaan. Om te voorkomen dat er weer actie gevoerd moeten worden, wil de OBS een structurele oplossing. 'De bal ligt op de speelhelft van de regering', benadrukt Themen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten