zondag 11 maart 2018

Door rijverbod op Wittagron-brug gedupeerde houtvervoerders lossen nu te Tjakatjakaston

Vanaf Tjakatjakaston, linkeroever Coppenamerivier, kunnen boomstammen nu over water vervoerd worden


Houttransporteurs die geen gebruik meer mogen maken van de in slechte staat verkerende brug bij Witagron, hebben nu een losplaats te Tjakatjakaston aan de linkeroever van de Coppenamerivier. Van daaruit kunnen boomstammen nu over het water getransporteerd worden, zo bericht de Ware Tijd vandaag, zondag 11 maart 2018.

De houtconcessionarissen hebben volgens districtscommissaris Ludwig Mettendaf van Boven- Coppename gevraagd om van die plaats gebruik te mogen maken.

'Wij hebben een alternatief in orde gemaakt, omdat er geen trucks met houtblokken over de brug mogen wegens instortingsgevaar.' Er is een permanent verbod ingesteld voor met houtblokken beladen trucks om over de brug bij Witagron te rijden.

De districtscommissaris had dat besloten, omdat door het zware transport de brug vernield wordt.
'De brug wiebelt als een zware vrachtwagen erover rijdt en we willen erger voorkomen, anders kunnen bewoners van Apoera niet via de weg naar de stad.'

Slechts verkeer beneden de vier ton mag erover. Het lijkt er niet op, dat de overheid de verbinding spoedig zal herstellen door de zeer hoge kosten die hiermee gepaard gaan. Die kunnen in de miljoenen lopen, zegt Mettendaf. 'Ook al wordt de brug gerepareerd, er zullen geen zwaarbeladen houttrucks meer overheen mogen. De brug wordt bewaakt door militairen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten