zondag 11 maart 2018

Dansende Colombiaanse tweelingzussen in een klap wereldberoemd

De twee brengen een unieke mix van ballet en Latijns-Amerikaanse dansstijlen



Dansende Colombiaanse tweelingzussen Alejandra en Andrea Salamance combineren ballet en fitness. Binnen enkele dagen werden de zussen van nobele onbekenden tot wereldberoemde danseressen nadat een video van hun dansje miljoenen keren werd bekeken en gedeeld op sociale media. 

De twee brengen een unieke mix van ballet en Latijns-Amerikaanse dansstijlen, die niet alleen sensueel moet zijn, maar mensen ook fit moet houden.

De zussen openden onlangs een dansschool en willen andere inspireren om hun dansschoenen aan te trekken. Alejandra en Andrea staan al sinds hun kindertijd op de planken en gingen op hun zestiende bij een prestigieuze Colombiaanse balletgroep.



Na enkele ervaringen in het buitenland besloot het identieke duo om hun eigen dansschool te open in Cali, een stad in het zuiden van hun Zuid-Amerikaans geboorteland.

'Na gedanst te hebben in Colombia, de Verenigde Staten en Canada, kregen we het idee om onze eigen dansschool te starten', vertelt Alejandra. 'We wilden onze eigen ruimte waar we dingen kunnen creëren, plezier maken en bovenal anderen kunnen inspireren.'





De tweelingzussen experimenteerden met hun eigen dansstijl, die elementen uit het klassieke ballet combineert met met gewaagdere danspasje die eigen zijn aan Latijns-Amerika. Ze wilden echter ook volwassenen aanzetten om fit te blijven en voegden daarom enkele bewegingen toe die niet zouden misstaan tijdens een fitnesstraining.

Het lenige duo filmde zichzelf toen ze hun dansstijl demonstreerden op de tonen van Dura, een nummer van de Puerto Ricaanse zanger Daddy Yankee, en hadden daarmee onverwacht een virale hit te pakken. De sensuele video van de dames werd ondertussen al miljoenen keren bekeken en gedeeld, waardoor ze in een klap wereldberoemd zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten