woensdag 7 maart 2018

Colombia sluit grenzen 70 uur vóór parlements- en presidentiële voorverkiezingen zondag 11 maart

'Dichtgooien grenzen om de openbare orde tijdens de stemmingsperiode te handhaven'



Colombia sluit de grenscheckpoints voor land- en waterwegmigratie zeventig uur vóór de parlementsverkiezingen en presidentiële voorverkiezingen op zondag, zei de Migratieautoriteit van het land woensdag 7 maart 2018 en merkte op dat dit een standaardprocedure is. Dit jaar stromen duizenden Venezolanen de grens over, sommigen als migranten, anderen als  shoppers die op zoek zijn naar basisgoederen , omdat een verwoestende economische crisis veel items schaars gemaakt heeft in hun thuisland.



'Zoals we historisch elke keer dat er verkiezingen op nationaal grondgebied zijn
hebben gedaan, is de sluiting van de grenzen van ons land bevolen met het doel om de openbare orde tijdens de stemmingsperiode te handhaven', zei Christian Kruger, het hoofd van het migratiebureau, in een verklaring.

Er zal extra personeel beschikbaar zijn om wachtende reizigers te verwerken zodra de controleposten weer opengaan.


Meer dan een half miljoen Venezolanen zijn naar Colombia gevlucht, terwijl nog eens 650.000 het land zijn binnengetreden op weg naar andere bestemmingen of op bezoek voordat ze naar huis terugkeren. De cijfers zijn exclusief duizenden mensen die naar schatting illegaal de grens zijn overgestoken.

(Suriname Mirror/Reuters/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten