woensdag 7 maart 2018

Minamata-verdrag en Raamovereenkomst Suriname - Equatoriaal Guinea op agenda Assemblee

'Overeenkomst met Equatoriaal Guinea legt grondslag voor bevorderen uitvoering van ontwikkelingsprojecten'


Het Minamata-Verdrag, dat moet leiden tot het wereldwijd uitbannen van kwikgebruik, wordt morgen in De Nationale Assemblee behandeld, aldus Starnieuws vandaag, woensdag 7 maart 2018. Dan is minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen terug van zijn dienstreis naar Canada. Hij moet antwoord geven op de vele vragen die zijn gesteld over onder andere gebruik van kwik.

Voor 's middags is een tweede vergadering uitgeschreven en die gaat over de Raamovereenkomst tussen de regering van Suriname en die van Equatoriaal Guinea.

De ontwerpwet 'goedkeuring van de Raamovereenkomst voor Economische, Wetenschappelijke, Technische en Culturele Samenwerking tussen de regering van de Republiek Suriname en de Regering van de Republiek Equatoriaal Guinea' stond al op de agenda van 30 mei 2017 (!) samen met de samenwerkingsovereenkomst met Turkije. De inhoudelijke behandeling van de Raamovereenkomst moet nog plaatsvinden.



De overeenkomst is in december 2012 aan De Nationale Assemblee aangeboden. In de Memorie van Toelichting stelt de president dat deze overeenkomst de grondslag legt voor het bevorderen van de uitvoering van ontwikkelingsprojecten. Dit op het gebied van infrastructuur, industrie, handel, transport, onderwijs, gezondheidszorg, sport, financiën, bankwezen, telecommunicatie, en maatschappelijke dienstverlening, landbouw, veeteelt, energie, mijnbouw, bosbouw, toerisme en andere gebieden van gemeenschappelijk belang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten