woensdag 7 maart 2018

Ondervoede man in Los Guayos, Venezuela, slacht en eet hond op straat

Schokkende beelden tonen het failliet van Venezuela op indringende wijze



Schokkende beelden van een ondervoede man die een hond op straat slacht, zijn maandag 5 maart 2018, gedeeld op social media om de nijpende economische staat van Venezuela te benadrukken. Bewoners filmden de man - die op straat bedelt - kauwen d terwijl hij in de hond snijdt.

In de verschrikkelijke beelden sneed de hele dunne man stukjes vlees van de hond, terwijl hij zat, omringd door stapels rotzooi. Volgens lokale berichten ging hij ze vervolgens opeten.

De schokkende beelden zijn opgenomen in Los Guayos in de Venezolaanse staat Carabobo en door lokale media gebruikt om de wanhoop in het Zuid-Amerikaanse land te tonen.

(Bron: Google Earth/Suriname Mirror)



Valuta van Venezuela is grotendeels nutteloos geworden nu het olierijke land nog steeds last heeft van een economische crisis en vecht tegen hyperinflatie die duizelingwekkende niveaus heeft bereikt die nergens anders wereldwijd zijn geëvenaard. Veel mensen hebben de financiële leiding van president Nicolas Maduro en zijn regime de schuld gegeven.

Eén ooggetuige merkte op: 'Alleen in Venezuela zul je mensen vinden die honden achtervolgen om te eten. Maduro (President) Je doet het heel goed, broer!'


Een andere bewoner zei: 'U begrijpt het, maar het is moeilijk te geloven, dit is voor al die mensen die blijven stemmen voor deze regering.'

De financiële problemen van het land hebben de mensen hard getroffen. Voedingsdeskundige Marianella Herrera zei: 'Meer dan 80 procent van de huishoudens eet niet goed en meer dan de helft van de ouders heeft niet voldoende voedsel voor hun kinderen.'

Zelfs openbare dierentuinen worstelen om hun bewoners te voeden en sommige parken zijn blootgesteld aan inbraken, omdat wanhopige bewoners dieren willen stelen om te eten.

(Suriname Mirror/The Mirror/Excelsior/Diario Cambio/El Nuevo Herald/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten